De geldstromen

0
719

De valutamarkt is een markt die dagelijks in beweging is en het is het geheel van vraag en aanbod naar vreemde valuta. De wisselkoers van een munt komt tot stand door vraag en aanbod op de valutamarkt.  De koers van de euro wordt bepaald door vraag en aanbod van de euro. De vraag naar euro’s wordt groter door de export vanuit Nederland naar niet-Eurolanden, het aanbod wordt groter door meer import door Nederland vanuit niet-Eurolanden. Voor ondernemingen die handelen binnen het eurogebied is er geen valutarisico. Ondernemingen die zaken doen met ondernemingen in landen met een andere munt lopen het risico dat op het moment van afrekenen de koers zo is veranderd dat de verwachte winst helemaal is verdwenen en er zelfs verlies wordt geleden. Het is dus van het grootste belang voor veel bedrijven hoe de koers van een bepaalde munt zich ontwikkeld ten opzichte van de munt van het land waar ze gevestigd zijn.

Wat doe je met je geld?

Als je wellicht iedere maand geld over hebt dan is de vraag wat ga je ermee doen? Door de pandemie zijn er weinig mogelijkheden om je geld uit te geven aan uitgaan, uit eten of vakanties dus is het slim om dit geld op een andere manier te laten renderen. Sparen is natuurlijk altijd een veilige optie om je geld apart te zetten maar levert in deze tijd vrijwel geen rente op. In veel gevallen kan je wel weer meteen over je geld beschikken als je het nodig hebt. Beleggen is een optie die steeds meer in opkomst is ook bij particulieren. Beleggen doe je met geld dat je niet direct nodig hebt aangezien de rendementen nogal kunnen fluctueren. Een als je dan ook nog duurzaam wilt beleggen dan is aandelen kopen van plug power stock een prima optie. Alternatieve brandstoffen zijn aan een opmars bezig. De wereld wordt groener en de toekomst van het aandeel Plug Power ziet er rooskleurig uit. Het is dan ook een innovatief bedrijf dat een groene toekomst als doel heeft.

Opties om te beleggen

Als je de keuze hebt gemaakt dat je wil gaan beleggen is de vraag of je dit zelf gaat doen of het gaat uitbesteden. Om zelf te beleggen is enige kennis wel een noodzaak. Als je de tijd en de kennis hebt dan kan je zelf je aandelen kopen en verkopen. Ook online is dat mogelijk. Veel mensen kiezen ervoor om hun beleggingsportefeuille te laten beheren door een professional. Op deze manier heb je er zelf geen omkijken naar en krijg je regelmatig overzichten met de behaalde resultaten.