Gun jezelf een nieuwe tuin

0
29

Nu het weer een stuk beter is dan de voorgaande periode, is het tijd om jezelf af te vragen: ‘wat wil ik dit jaar doen met mijn tuin?’. Het is nog niet erg dat je dit nog niet weet, er is nog tijd zat voordat de zomer écht gaat beginnen! Maar toch is het fijn om wel een beetje een idee te hebben van wat je nou eigenlijk wil. Om jou te inspireren staan er in dit blog een paar tuinideeën voor je op een rijtje. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Milieubewust, ook in je tuin

Je hebt vast wel eens gehoord van “Save the bees!”. Dit concept wordt door mensen steeds meer nageleefd in hun tuinen. Het gaat hier namelijk om dat de natuur in jouw tuin de vrije loop wordt gelaten en haar gang kan gaan. Nu krijg je misschien een idee van de rimboe in jouw achtertuin, maar niets is minder waar.

Het is in 2020 namelijk niet alleen een trend om bewust te eten, maar ook om jouw tuin bewust in te richten. Een eerste stap hierin is het vervangen van tegels en stenen door planten en gras, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd. Je kunt natuurlijk ook tuinstoelen kopen die in mooie warme tinten zijn gemaakt en hier vrolijke kussentjes op leggen. Of als je bijvoorbeeld een terras wilt in jouw tuin met een loungeset erop is het verstandig om hier stenen onder te laten, voor de vochtregulatie. (regen)Water spoelt namelijk een stuk makkelijker weg van steen dan dat het doet van gras.

Een goed alternatief voor stenen in jouw tuin zijn dan ook houten platen. Leg deze platen over de tegels in jouw tuin om een natuurlijk effect te creëren. Als je hout op je vloer in de woonkamer hebt liggen, kun je ervoor kiezen om dit door te laten lopen in jouw terras. Zorg voor veel bloempotten en mooie bloemen en jouw tuin is helemaal on trend!

Maak een gezellige tuin voor warme zomeravonden

Dat het mooier weer is in de zomer weten we allemaal. Om van dit warme gevoel te genieten op de frissere zomeravonden kan je een zithoek creëren die helemaal in stijl is met de vloer die hierboven staat benoemd.

Op deze manier kan je nog langer van de mooie dagen buiten genieten. Om er ook voor te zorgen dat jij lekker buiten kunt eten is het belangrijk om een mooie tuintafel te hebben staan. Als je jonge kinderen hebt is een picknicktafel misschien een goed idee waar ze makkelijk op kunnen kleuren en spelen, maar als ze al iets ouder zijn kan je kiezen voor een mooier ontwerp.

Je kunt gemakkelijk en snel tuintafels online bestellen bij Tuinland. Zo hoef je niet meer naar de winkel te gaan en met zware materialen slepen. Wanneer je online bestelt, wordt dit voor jou gedaan en kan jij lekker gaan genieten van jouw nieuwe tuintafel.